5 enkla tips för en framgångsrik E-handel

I dagens samhälle är Internet så stort att 30% av världen använder den. Varav dessa är 70% inne varje dag. Det är en hel marknad där ute med folk som vill köpa och företag som vill sälja. Då kanske du undrar; om det är så många, varför skulle dom vilja köpa från mig? Det är vi här för att berätta för dig! Här är 5 enkla steg för dig som vill ha en framgångsrik E-handel som säljer bra!

1. Konverteringsoptimering

För dig som inte vet vad det betyder, så är det helt enkelt att göra sidan så effektiv som möjligt så att dina kunder kan hitta fram till dina produkter på ett enkelt sätt. Det kan du göra genom att vara tydlig i vad de ska göra för att köpa dina produkter och/eller att logga in. Detta är väldigt viktigt och det är bevisat att E-affärer som är konverteringsoptimerade får mer kunder än E-affärer som inte. Konverteringsoptimera så blir din sida bra!

2. Använd bilder!

Ta bilder på dig och dina medarbetare och lägg upp på sidan. Då får kunden mer förtroende för er och det kan hjälpa dom att köpa från er. I dag är mobilkameror så pass bra att det räcker med att ta en bild med mobilkameran och sedan lägga på något snyggt filter. Detta kommer att hjälpa er!

 

3. Marknadsför

Köp reklam på Facebook, Twitter och Google. Där kan man bestämma vilken målgrupp reklamen ska rikta sig in på och vad det ska stå på reklamen med mera. Folk kommer garanterat att klicka på länken och se vad som finns på din sida. Men innan du gör detta är det bra att ha en snygg design och en konverteringsoptimerad sida.

4. Titta på dina konkurrenters sidor

Detta är bra för att se vad de har som du kan göra bättre. Till exempel om de har några features som kostar så kan du något liknande fast gratis. Lägg till saker som får folk att välja din sida istället för dina konkurrenters. Det kommer att ha en positiv inverkan på din sida.

5. Berätta för alla om din sida!

Skriv på facebook, twitter, LinkedIn etc. om din sida och uppmana folk att gå in på den och titta. På så sätt får du fler kunder och ordet kastas runt.

 

Hoppas du kan ha användning av detta och kommentera gärna om du har frågor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>