Webbdesign

Vad är Webbdesign?
Ordet webbdesign i sig förklarar ganska bra vad det innebär, att man gör design för hemsidor helt enkelt. Men trots att budskapet i ordet framgår väldigt tydligt så är det väldigt komplext och kräver kunskap inom många ämnen för att utveckla en bra webbdesign. När man ska ta fram en bra webbdesign krävs det att man tar hänsyn till många saker, läs vidare för att få reda på några grundläggande faktorer som man borde tänka på.

Konverterar webbplatsen bra?
Det man främst vill ta hänsyn till om man skapar en design åt en hemsida som säljer någon typ av produkt eller liknande är om den konverterar bra, det vill säga om besökarnas besök är effektiva – är det lätt att registrera sig? kommer man lätt till registreringen? får man snabbt information om vad sajten handlar om?

Konverteringen handlar alltså om att dra besökarnas uppmärksamhet till vissa element på sajten, för att få ut så mycket som möjligt av deras besök. Det kan man göra genom att ta bort onödigheter och göra en som en”väg”. Här är en väg man kan ta på en hemsida som är konverterings-optimerad. Man kommer fram till startsidan, loggar in, klickar sig fram till köp, köper det man vill ha, loggar ut. Det är så enkelt och rent man ska ha det på sin hemsida om man vill att kunderna ska få ut det mesta av den.

Är koden bra för SEO?
Design handlar inte bara om grafisk utveckling, utan vissa kallar också front-end utvecklingen för webbdesign. Det är då man använder sig av den grafiska designen som den grafiska formgivaren har skapat och sätter ihop den till en webbsida. Det front-end utvecklaren måste ta hänsyn till är sökmotorer, vill man att webbplatsen ska ha en bra SEO krävs det att koden är anpassad för sökmotorer – det handlar om att använda sig av moderna HTML och CSS taggar och att strukturera sidan på ett lämpligt sätt. När man gör detta så hamnar hemsidan högre upp i google och i andra sökmotorer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Experter på Webbdesign